Nordmørslaget i Oslo

Nordmørshytta på Haglebufjellet

Oversikt fra skiheisen mot Haglebunatten

Bilde over fra forsiden av hytta med terrassen til høyre.

Bilde under er fra område rett ovenfor hytta. 

Nordmørshytta ligger i et av de fineste fjellterrengene på østlandet, nærmere bestemt øverst i Sigdal kommune. Hytta ligger ca 940 meter over havet på Haglebu. Det er vei opp til parkeringsplassen vår (merket Nordmørshytta) som ligger ca.10 meter fra hytta, adressen er Åsseterlia nr.70. Det tar 2,5 - 3 timer å kjøre fra Oslo, avstand fra Oslo sentrum er ca.15,5 mil. Når snøen er kommet så må du sende en SMS på mobilnr.90125535 seinest 24 timer før ankomst slik at parkeringsplass blir brøytet. PS Husk å skriv Nordmørshytta i SMS.

Her ligger en link til flere kameraer på Haglebu med oversikt øverst og nederst i heisen,hvor du kan se vær og føreforhold på Haglebu akkurat nå. Klikk på område som er understreket.

Hytta ble bygd i 1983 og Nordmørslaget i Oslo kjøpte hytta i mai - juni i 1985. Hytta ble ombygd i 1992-93 slik at det ble bedre plass i stua og ny hems/loft med vindu ble bygd. Totalt så er hytta på 93 kvm pluss hems/loft på ca.30 kvm og en terrasse på ca. 20 kvm. Hytta har 4 enkeltrom med tilsammen 10 senger, 2 rom har dobbeltseng+ en enkel seng over dobbeltseng med puter og dyner. Hems/loft har madrasser og puter til 8 personer (se prisliste under punkt "utstyr i hytta").

Det er flott terreng for turer både sommer og vinter med merkede løyper i alle retninger (se bildearkiv). Flott skiheis med muligheter for leie av alpint skiutstyr bare noen få hundre meter fra hytta. Ellers så kan Haglebu by på camping,  butikk, restauranter, kafé og bar på Fjellstua. Det er også muligheter for å fiske i vannene i område. Du kan leie robåt ved Haglebu Camping, der kan du også kjøpe fiskekort. Det er og muligheter for småviltjakt i fjella rundt Hytta.

Her er noen linker til hva som skjer i Sigdal og Haglebu-område om sommeren og vinteren. www.sigdal.no  eller www.sigdal.kommune.no. Nordmørslaget i Oslo er også medlem i Åsseterlia Hytteforening, her ligger en link til foreningen sin hjemmeside www.asseterlia.com

Har du lyst å besøke vår hytte, så ta kontakt med Ole Martin Eines på tlf. eller e.post under.

   

Mobilnr.

 47 23 35 12

e-post

omartein@online.no

 Sist redigert 14.06.2022